Știu că acum, în prag de Crăciun, mai toată lumea are cadourile deja pregătite, dar jucăriile pe care vreau să vi le arăt astăzi merită să fie făcute cadou în orice moment al anului. Dacă mă urmăriți de ceva vreme, știți că în general eu sunt fanul jucăriilor pentru bebeluși care ”nu prea fac nimic” în sensul că sunt construite simplu, din materiale sigure și îi lasă copilului (dar și mamei, hehe) loc să își creeze propriul joc sau propria poveste.

De multă vreme dădeam târcoale unui set de cuburi de construit, citisem pe grupul de mame educate câteva recenzii pozitve despre el, dar bebe Erick era încă prea mic și fiind puțin grăsuț, a fost stăpân pe statul în fund ceva mai târziu decât vârsta ”standard” de 6 luni , dar când l-am simțit pregătit i le-am și luat. Este vorba despre cuburile moi Baby Clemmy de la Clementoni, sunt practic 20 de piese de lego supradimensionate, realizate dintr-un silicon moale, non-toxic, numai bun de ronțăit. Doar nu credeați că la cele 8 luni pe care le  are Erick (sau orice bebe de vârstă apropiată) va face castele și fortărețe din ele? Dar pentru că modul în care cei mici învață și cunosc lumea este prin joacă, mie îmi place să îl las pe Erick să facă fix cum simte. Da, varsă cutia de cuburi pe jos, apoi le ia și aruncă cu ele la mine sau la cățel, sau le împrăștie cu mânuțele și apoi se supără că nu mai ajunge la ele și trebuie să se deplaseze ca să le apuce, dar iată, așa prinde noțiunea de apropiere și depărtare, pipăindu-le cunoaște forme și texturi noi și sunt sigură că în curând le va stivui împreună cu mine, nu doar va dărâma castelele pe care le construiesc eu. Avantajul major al jucăriilor care nu fac mai nimic, este acela că pot face orice și pe lângă faptul că fizic ele contribuie la dezvoltarea motricității și motricității fine (prinderea, prinderea tip pensetă, coordonarea mână-ochi), sunt un catalizator major al dezvoltării la nivel cognitiv, al inteligenței și imaginației. Din 5 cuburi poți face un turn, o casă, un castel, un spital, o parcare, o creșă, din 10 cuburi poți face un parc, o bucătărie sau orice altceva îți trece prin minte în momentul respectiv, pentru că da, atâta timp cât cubul nu este definit ca fiind un obiect de sine stătător, el poate deveni orice.

Dar pentru că uneori e greu să faci ceva din nimic, ai opțiunea de a te lăsa ghidat în joacă de o jucărie cu formă. Pentru că Erick e prea mic pentru ”pasiuni”, am ales cea mai tare jucărie conform pasiunilor noastre. Spun ”cea mai tare jucărie” evident, subiectiv, pentru că bebe deja dormea când am desfăcut coletul cu jucării, am profitat eu și tati și ne-am jucat cam o oră cu volanul interactiv Clementoni. Dacă ne întrebați, oficial voiam doar să vedem tot  ce face ca să-i putem arăta lui Erick, neoficial ne-am distrat maxim cu el. E mega cool, dacă învârți de buton, se aude sunetul pornirii motorului, dacă virezi, semnalizează și cântă, ce să mai, a fost un deliciu – eu încă mă joc cu el – pardon, îi creez lui Erick un univers ludic, pff, cum să mă joc eu.  Altă chestie cool la acest volan este faptul ca are drept suport o ventuză, deci reușește cât de cât să își mențină poziția. Nu vă închipuiți că face vid și-l mai dați jos doar cu dalta și ciocanul, puștiul reușește să îl desprindă atunci când vrea să-l roadă, dar măcar primele 5 minute își menține poziția verticală :)) Vătdați seama la câte competiții de toate tipurile am participat de când îl avem. Cine s-ar fi gândit că în aceeași zi poți fi pilot de formula 1, de drift sau o bunicuță nemțoaică ce are un golf 4 pe care îl folosește doar până la piață și înapoi duminica, iar apoi îl vinde în România? *pasionații de mașini vor înțelege* Oricum, e tare de tot, iar puștiului îi place mult, fie că se joacă singur și îl fascinează sunetele și semnalizările luminoase, fie că ne jucăm împreună și mă maimuțăresc eu cu el.

Voi ce jucării aveți pe lista de preferate? Le-ați încercat pe cele de la Clemmy? (îi spun așa pentru că deja suntem prieteni cu nenea Mario Clementoni, pentru că a spus că joaca este un lucru foarte serios ș sunt 100% de acord cu asta, deci dacă nu le-ați încercat, ar fi cazul să o faceți)

Ioanaesuper e mai mult decât un blog, e locul unde am ales să mă exprim, învăluind lecții de viață în povești frumoase, despre fashion, frumusețe și stil de viață, e despre mine, dar poate fi la fel de ușor și despre tine, căci din momentul în care ai început să citești, vei vedea că datorită dorinței de a îi inspira pe ceilalți sunt acum aici.

No comments

Write your own comment