Babynesting-ul este un fenomen psihologic ce li se intampla femeilor de obicei in ultima perioada de sarcina. Pentru ca am fost foarte activa si putin workaholica, cele 9 luni au trecut foarte repede pentru mine, aproape ca nici nu le-am simtit si acum imi e un dor de burtica de lesin, abia o astept pe urmatoarea 😂 Am muncit pana cu doua saptamani inainte sa nasc si apoi am avut de pus la punct o gramada de lucruri, asa ca n-am avut timp de babynesting sau “culcușeală” pe românește. Am amenajat prin casă, dar nu simțeam nevoia să stau și să tot rearanjez, asta până când am ajuns acasă de la spital. Mai aveam încă pe drum câteva comenzi pentru Erick – hăinuțe și decorațiuni, care au ajuns fix în prima zi de luni, noi externându-ne sâmbătă. Atunci m-a lovit nevoia de a-mi face cuibul, de a amenaja spațiul lui Erick, spațiul nostru de iubire pură. Recunosc, cel mai tare m-au motivat lucrușoarele primite de la Madelaine: un babynest, protecții pentru pătuț și păturica personalizată cu numele lui. Eram așa de entuziasmată de ele, încât imediat ce au ajuns m-am apucat să le pun la locul lor. Nu vă mai zic că am ales un pătuț de lemn special ca să-i pun protecțiile colorate, exact așa cum le visam. Întotdeauna mi-am dorit ce e mai bun și vă dați seama că așa am ales și pentru Erick, dar oricât de multe așteptări aș fi avut, Madelaine mi le-a întrecut pe toate. Calitatea materialelor este incredibilă, se simt atât de bine la atingere, marginile babynest-ului sunt pline, bumbacul este fin la atingere și superb colorat, iar culorile se păstrează chiar și după spălare, nu regret o secundă că am ales-o pe ea, cum nu regret nici decizia de a ne pune baza în babynest. De ce ne place atât de tare? Pentru că Erick simte că acela este cuibușorul lui, și astfel îl putem muta oriunde fără să îi stricăm programul de somn, sau să-i modificăm ambientul. Așa că teoretic Erick doarme doar în babynest, dar pactic o face oriunde:

  • Pe canapea când fac treabă prin casă sau lucrez
  • În pătuțul lui, căci îi creează un spațiu mai strâmt în care bebe se simte safe, de aici și denumirea de cuib
  • În pat cu noi când este mai agitat sau când mami e obosită și n-are chef să se ridice noaptea să-l alăpteze și apoi să-l pună la loc, dar nici să stea cu teama că ea sau tati se vor rostogoli peste bebe
  • În vacanțe – până acum n-am făcut drumuri lungi cu mașina, așa că ne-am încumetat să mergem doar până la bunici, dar chiar dacă toată casa era diferită de ceea ce știa el, coșulețul minune ne-a ajutat să nu-l dăm peste cap

Practic babynest-ul este tare confortabil pentru amândoi, pentru el clar este, fiind foarte comod – mi-aș dori și eu așa un pătuț, și pentru că păstrează “rutina”, pe care eu personal o urăsc, dar de care el are mare nevoie momentan și la fel și pentru mine, căci pot să-l culc lângă mine fără să-mi fie teamă că apoi nu va mai dormi în pătuț și pentru că atunci când plecăm pot să mă relaxez și eu, știind că puiul meu va dormi la fel de liniștit cum o face acasa – da, sunt tare norocoasă, încă de când s-a născut baby Erick are o singură trezire pe noapte, deci reușesc să mă odihnesc și eu, dar și tati, care doarme alături de noi din prima zi în 3.

Protecțiile de pătuț mi se par fantastice, parcă au înveselit toată camera, la fel și păturica personalizată, pe care o luăm de obicei peste tot cu noi și toată lumea o admiră.

Dacă aveți un bebeluș pe drum, sau în plan, sau prieteni care au un bebeluș pe drum și cărora vreți să le faceți un cadou deosebit, notați numele fetei ăsteia magice, M A D E L A I N E și aruncați un loc la ea pe pagină. De ținut minte este că totul este personalizabil – voi vă alegeți materialele și culorile. Mie mi-a plăcut tare mult materialul negru, mi s-a părut că scoate celelalte culori tare bine în evidență și apoi am ales și bufnițele verzi ca să se asorteze. Cred că e printre cele mai utile achiziții, chiar ne folosim de ele zilnic, și deși nu pare un must have, ci doar un moft, eu vă recomand să-i dați totuși o șansă, vă va ușura tare mult viața.

Și cam așa arătăm noi, o lună de zile și 5 kilograme de iubire pură mai târziu. Pe mine mă vedeți mereu și aici și pe instagram, articolul ăsta e despre bebe Erick, așa că enjoy.

Ioanaesuper e mai mult decât un blog, e locul unde am ales să mă exprim, învăluind lecții de viață în povești frumoase, despre fashion, frumusețe și stil de viață, e despre mine, dar poate fi la fel de ușor și despre tine, căci din momentul în care ai început să citești, vei vedea că datorită dorinței de a îi inspira pe ceilalți sunt acum aici.

2 comments

Diana
May 28, 2019

Se scrie corect” creează ” și se zice corect ” dragele mele ” 😉

Ioana
July 9, 2019

Eu zic să te mai informezi dacă tot încerci să faci pe deșteapta: ”Din punct de vedere gramatical adjectivul drag este variabil, cu trei forme: la singular, drag, dragă şi o formă comună de feminin şi masculin plural – dragi. Forma de vocativ, genul feminin, numărul plural este dragi (dragi colege) sau, când adjectivul este substantivizat, dragile (dragile mele) sau dragilor (dragilor, mă bucur să vă reîntâlnesc).”

Și pe viitor încearcă să faci diferența într-o greșeală de tipar și una gramaticală, deși cred că îți va fi greu, având în vedere că nu stai prea bine la capitolul ăsta 🙂 :*

Write your own comment