Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei și de mult timp nu mai sar peste el, dar asta nu înseamnă că întotdeauna am timp să pregătesc chestii fancy, așa că m-am gândit să vin astăzi cu 3 idei de mic dejun în funcție de timpul de preparare și care să nu includă clasicul iaurt cu cereale și fructe, care, deși e delicios și sănătos este mega popularizat în ultima vreme, că nici poftă de el nu-mi mai e la cât îl văd pe instagram 😂

Prima idee e pentru atunci când te-ai trezit cu 2 ore înainte să trebuiască să pleci din casă, așa că-ți vei face cafeaua, o rutină de îngrijire completă, un machiaj full face și între timp vei și găti ceva super delicios și sățios, care să-ți ofere toți nutrienții de care ai nevoie. Deși par multe ingrediente acolo, omleta asta cu de toate se face foarte ușor, doar că durează să tai mărunt toate chestiile. De obicei folosesc exact ingredientele din poza de mai sus, pentru că le am mereu în casă – bacon, cașcaval, măsline, avocado, legume congelate (puteți folosi orice fel de legume congelate, în poza mea este mixul de legume chinezești de la Lidl). Eu pun cantitățile după ochi, dar mereu îmi iese delicioasă. O servesc cu un mix de salată cu ulei de măsline, sare și zeamă de lămâie și roși cherry, dar când am făcut pozele am uitat să cumpăr :)) Și da, am și mâncat-o după ce am pozat-o 😀 Nu o prăjesc în ulei, pun doar 2-3 picături în tigaie, ca să alunece, deci nu iese nici grasă, nici grea și e numai bună ca să-ți începi ziua.

 

Când nu am decât jumătate de oră până să plec de acasă, timp în care trebuie să mă spăl, îmbrac, machiez, parfumez, aleg pentru micul dejun ceva chestii tartinabile și cum mi se pare că mănânc oricum cam multă pâine albă în restul zilei, dimineața o înlocuiesc fie cu crackers, fie cu rondele de orez și pun pe ea tot ce-mi trece prin cap, dar de obicei prefer chestii dulci. Nu sunt fan dulce, nu prea mănânc ciocolate, bomobane și prăjituri, dar masa de dimineață este singura la care simt că se potrivește ceva dulce, alături de o cafea aburindă, dar, again, aleg alernative ceva mai sănătoase, mai ales că nici nu vreau să îi fac rău lui Baby Erick și nici să pun prea multe kilograme pe mine, pentru că până la urmă tot eu o să mă chinui să le dau jos. Nu țin dietă și dacă îmi e poftă de ceva, mănânc, dar atunci când se poate, de ce să nu aleg un unt de arahide Sweeteria îndulcit natural, fără coloranți, conservanți și alți crocobari în locul unuia pliiin de prostii și o dulceață de mure tot de la Sweeteria cu o listă super curată de ingrediente, tot fără zahăr, fără coloranți și conservanți. Deși iubitul meu urăște untul de arahide, mie îmi place tare mult combinația dulce-sărat în același produs, eu ador și caramelul sărat și alte chestii dubioșele :))

Eh, problema cea mai mare este atuci când te trezești la ceva timp după ce alarma a sunat :)) Nu mi se mai întâmplă des în ultimul timp, pentru că m-am obișnuit să mă trezesc ceva mai devreme, nu mai dorm până târziu, dar încă am momente când nu aud alarma mea, alarma lui și cele 15 apeluri de la mama pe care o rugasem cu o seară înainte să mă trezească :)) Cafeaua o fac și o iau la pachet, dar ce facem cu mâncarea, pentru că atunci când deja ai întârziat, până și să pui gem pe pâine durează PREA MULT, nici măcar nu mai zic de luat micul dejun așezat, la masă :)). Arunc în gentuță lângă chei și ruj ceva snack-uri healthy pe care le pot mânca și la volan sau în metrou fără să mă murdăresc pe mâini cum sunt batoanele astea din cereale cu musli, tot de la Sweeteria, tot fără zahăr și bazaconii sau napolitanele cu cremă de zmeură, carde, credeți-mă, SUNT UN DAR DE LA DUMNEZEU CĂTRE MURITORI!!! Pur și simplu le ador! eu care nu mănânc dulciuri și mi se apleca numai când mă gândeam la napolitane, pe astea le-am devorat, cred că mai am una sau două dintr-o cutie întreagă.

Ioanaesuper e mai mult decât un blog, e locul unde am ales să mă exprim, învăluind lecții de viață în povești frumoase, despre fashion, frumusețe și stil de viață, e despre mine, dar poate fi la fel de ușor și despre tine, căci din momentul în care ai început să citești, vei vedea că datorită dorinței de a îi inspira pe ceilalți sunt acum aici.

No comments

Write your own comment