Alchimia naturii nu are nevoie de chimia omului” este motto-ul cu care am făcut cunoștință o dată cu produsele Gamarde și, trebuie să recunosc, m-a făcut foarte curioasă în ceea ce privește acest brand și filosofia sustenabilității pe care ei o susțin. Deși din multe puncte de vedere nu sunt cea mai atentă persoană și de multe ori cumpăr din impuls, fără să fiu atentă la lista ingredientelor sau altele asemenea, când vine vorba de produse de skin-care, fie că sunt pentru față, fie că sunt pentru corp, am început să caut formule cât mai curate și nu mă mai las atrasă nici de ambalaj, nici de miros, pentru că totuși, ne atacăm corpul din atâtea părți, conștient sau nu, în mod deliberat sau din cauza mediului în care trăim, fără să putem influența anumite variabile. Grija față de om și mediu a producătorilor ar trebui să fie un subiect pe care să-l dezbatem mai des și căruia să îi acordăm mai multă atenție.Poate că eu singură nu pot face prea multe, poate că nici noi două nu vom putea schimba lumea, dar dacă fiecare dintre noi ar transmite o idee mai departe către trei persoane, iar fiecare dintre acele 3 persoane ar face același lucru la rândulei, rețeaua s-ar propaga, pentru că până la urmă nu pretindem nimic mai mult decât respect față de consumator și natură. 

De ce acest brand merită atenția noastră? Pentru că valorile Gamarde nu sunt doar câteva cuvinte frumoase, care să ne ia ochii, ci rezultatul a mulți ani de cercetare și atenție, legătura dintre știință și natură dedicată frumuseții făcându-se remarcată în fiecare etapă a producției, de la culegerea plantelor și până la produsul finit, acestea fiind controlate amănunțit, pentru a putea garanta formule eficiente și sigure pentru piele. Astfel, trebuie să știți că până și broșurile pe care le tipăresc sunt realizate cu materie primă din păduri gestionate durabil, folosesc cerneală liberă de metale grele și recipientele tuturor produselor sunt reciclabile sau parțial biodegradabile.

Partea mișto e că la baza formulei fără conservanți și alți crocobauri stă munca susținută a mulți biologi și experți farmaciști care au reușit să folosească 100% ingrediente de origine naturală, fiind singura marcă din lume care a reușit să îndeplinească această condiție, deși Cosmebio – asociația care reglementează normele în ceea ce privește cosmeticele naturale și bio- permite folosirea de până la 5% ingrediente de sinteză. Și mai mișto este că, deși au această posibilitate, Gamarde își respectă promisiunea față de consumatori și refuză să o folosească. Ce înseamnă de fapt această ”formulă curată”? Toate produsele lor sunt compatibile cu pielea sensibilă, fără silicon, parabeni, organisme modificate genetic, uleiuri minerale provenite din petrochimie, coloranți, conservanți, parfum de sinteză, mirosul produselor fiind dat doar de uleiurile esențiale pe care acestea le conțin.

Eu folosesc zilnic crema hidratantă cu acid hialuronic, care, pentru mine face minuni în perioada rece, când tenul meu o ia razna. Pur și simplu orice cremă pe care o folosesc în restul anului, în sezonul acesta nu face față, iar orice cremă mai hidratantă pe care încercam să o folosesc îmi îngrășa groaznic tenul și așa gras. Deși la prima aplicare mi s-a părut că lasă un film ușor uleios pe ten și am crezut că nu o să ne înțelegem și că veșnica poveste se va repeta, ea asigură infuzia apei termale în cele mai adânci straturi ale pieli, oferind astfel hidratarea de care avem nevoie din interior către exterior, chiar și fără acea senzație de încărcare sau de ”ten astupat” așa cum pățeam până acum.

Înainte să aplic crema, îmi curăț fața cu gelul de curățare Gamarde, un produs care curăță în profunzime și îndepărtează toate impuritățile acumulate pe parcursul zilei. Ce îmi place tare de tot la el este textura foarte interesantă pe care o are, practic, arată ca un jeleu moale și mi se pare tare comic acest lucru, pentru că eu nu sunt fanul produselor prea cremoase, sau a texturilor onctuoase. Ador ca tot ceea ce pun pe față să fie cât mai light și din acest punct de vedere, acest produs mi se potrivește perfect. De obicei îl folosesc împreună cu o perie electrică de curățare a feței și mi se pare că așa am cele mai bune rezultate, dar atunci când sunt pe grabă îl masez pe piele doar cu ajutorul degetelor – de obicei dimineață, când mereu întârzii la birou – și mă declar complet mulțumită de el.

Ioanaesuper e mai mult decât un blog, e locul unde am ales să mă exprim, învăluind lecții de viață în povești frumoase, despre fashion, frumusețe și stil de viață, e despre mine, dar poate fi la fel de ușor și despre tine, căci din momentul în care ai început să citești, vei vedea că datorită dorinței de a îi inspira pe ceilalți sunt acum aici.

1 comment

Vergeturi în sarcină – cum le ținem sub control? – ioanaesuper
March 22, 2019

[…] de la Gamarde. Știți deja că îmi plac cosmeticele lor, din articolul în care vă povesteam că alchimia naturii nu are nevoie de chimia omului, mai ales pentru că sunt formulate cu atenție și sunt certificate bio, dar sunt și foarte […]

Write your own comment