Știu că pentru multe dintre noi sună SF dar se poate să avem o garderobă mișto și fără să cheltuim o avere dacă urmărim câteva reguli simple de shopping inteligent, așa că am încercat să le adun mai jos pe cele mai importante dintre ele, pe care eu încerc să le urmăresc atunci când sunt tentată să ”ajut economia”.

  • Fă-ți o listă

Ca să nu te lași dusă de val și să ieși cu 3 produse în loc de unul singur pentru că nu știai exact ce ți-ai dori sau care ți-ar fi mai de folos, îți recomand să îți faci o listă de lucruri de care ai nevoie sau pe care le vrei cu prioritate. De exemplu eu am pe lista mea acum o jachetă de piele neagră, o cămașă albă și o jachetă de blugi, pentru că pe acestea le consider prioritare. Asta pentru că am bifat deja săptămâna trecută o pereche de pantaloni țigaretă și o pereche de bocanci – lucky me, am găsit exact ce îmi doream.

  • Regula celor 3 – 3 ținute în care să poți item-ul

Asta vine de la cineva care tocmai a făcut cadou jumătate de dulap, doar pentru că în ultimii 2 ani a făcut shopping impulsiv și am cumpărat tot ce mi se părea drăguț pe site sau în magazin, fără să-mi fac un calcul mental care să-mi arate dacă mi se potrivește sau voi avea cu ce să port piesa respectivă pe viitor, așa că înainte să achiziționezi un item vestimentar, încearcă să îl integrezi în minte în 3 ținute uzuale, pe care le porți în activitatea zilnică.

  • Mărimea nu contează

În sensul că nu trebuie să te ghidezi după ce scrie pe etichetă și să cumperi doar mărimea pe care știi că o porți în mod obișnuit. Eu port S, dar mereu probez înainte să cumpăr, pentru că mi s-a întâmplat să mă încadrez la o piesă mai mare sau mai mică, în funcție de croi și material.

  • Investește în lenjerie de calitate

Lenjeria de calitate este baza garderobei și primul punct din care începe o sesiune de shopping inteligent. Alege o lenjerie care să nu îți facă cute pe sub îmbrăcăminte, care să nu te strângă astfel încât să se formeze acei  ”colăcei„ pe lângă baretele de la sutien sau talia slipilor. În plus, alege materiale naturale care să permită pielii să respire.

  • Haine basic – accesorii statement

Ca să-ți formezi o garderobă versatilă, trebuie să iei in calcul faptul că accesoriile schimbă enorm o ținută, așa că poți să jonglezi foarte bine cu piese basic în culori neutre – alb, bleumarin, negru sau tonuri pământii – dacă adaugi „elementul wow” prin accesorii. O eșarfă, o pălărie, o geantă și chiar bijuteriile statement fac diferența între o ținută anonimă și una memorabilă – shopping inteligent, remember?

  • Suntem prea săraci să ne permitem lucruri ieftine

Cel puțin atunci când vine vorba de piesele de bază ale garderobei, e mai bine să investești în iteme de calitate superioară decât să te lași furată de mirajul prețurilor mici. Shopping inteligent înseamnă să alegi calitatea în detrimentul cantității. Mai bine o pereche de ghete de calitate, decât 3 perechi pe care să le arunci după prima ploaie, nu?

  • Preț/utilizare

Știu că nu par să aibă legătură, dar la nivel fundamental, matematica și moda merg mână în mână, iar atunci când vine vorba de shopping inteligent este o formulă foarte simplă pe care o poți folosi ca să vezi dacă o anumită piesă își merită investiția. Gândește-te cât de des ai purta-o și apoi împarte prețul la numărul de utilizări și vezi dacă îți place ce iese.

Ioanaesuper e mai mult decât un blog, e locul unde am ales să mă exprim, învăluind lecții de viață în povești frumoase, despre fashion, frumusețe și stil de viață, e despre mine, dar poate fi la fel de ușor și despre tine, căci din momentul în care ai început să citești, vei vedea că datorită dorinței de a îi inspira pe ceilalți sunt acum aici.

No comments

Write your own comment