Se spune că e nevoie ca o femeie să facă un lucru de două ori mai bine decât un bărbat pentru a fi considerată pe jumătate la fel de bună ca el, dar, din fericire acest lucru nu este greu de făcut, pe tocuri, mergând cu spatele. Adevărul este că dacă îți dorești să fii o femeie puternică, o adevărată business woman, ai nevoie de multă muncă, ambiție și dăruire pentru domeniul pe care ți l-ai ales, dar în același timp trebuie să nu uiți de faptul că o adevărată lady este mereu îngrijită și foarte atentă la look-ul pe care îl afișează, atât în timpul orelor de program, întâlnirilor cuparteneri și cinelor de afaceri, dar și când se relaxează alături de familie și prieteni. Atunci când începi o carieră, ca femeie independentă care muncește pentru ce își dorește, aflii că talentul și munca sunt importante, dar nu suficiente dacă lipsește factorul ”eficiență”: în planificarea întâlnirilor, în managementul timpului, dar și în rutina de beauty. Inspirată de provocarea #BackToCool lansată de Aoro by Notino, aceea de a-mi alege un personaj care simt că mă reprezintă, m-am gândit să vă explic viziunea mea despre ce înseamnă femeia de afaceri a secolului 21, de la atitudine și până la kit-ul de produse de înfrumusețare.

 

Era vitezei, a nonconformismului și a adaptării a transformat toate normele sociale universal valabile, iar învingătorii sunt cei care nu se tem să experimenteze mereu ineditul, așa că după părerea mea acea business woman modernă desăvârșită păstrează încă linia unei ținute elegante, office, dar jonglează pe cât posibil cu texturile și culorile astfel încât să se facă remarcată într-o mare de sacouri gri și îndrăznește să aplice puțină pudră iluminatoare pe pomeți și mijlocul buzei superioare pentru a își evidenția trăsăturile și pentru că am vorbit mai sus de eficiență, de ce să nu aibă în aceeași paletă nuanțe pentru contur, blush și iluminare, astfel încât să poată oricând retușa sau schimba radical un machiaj între întâlniri și conferințe, ca parte a unui kit on-the-go, mic, dar cuprinzător pe care să-l poarte în geantă? Ce aș mai adăuga eu în acesti kit de supraviețuire în jungla urbană? Un fond de ten cu acoperire medie spre mare, care să acopere imperfecțiuniile suficient de bine încât să nu mai fie nevoie de corector, dar care să nu aibă efect de mască, o pudră liberă pe care să o reaplice la nevoie, paleta despre care am vorbit anterior, un produs pentru sprâncene, fie el sub formă de fard, gel sau creion, rimel, tuș cariocă – ușor de aplicat, nu consumă mult timp, asta doar dacă ți-l dorești, eu având ochii ușor căzuți nu pot renunța la el – și un ruj sau gloss and voila, chiar dacă azi te-ai trezit târziu și ești nevoită să te machiezi în mașină – la semanfor,nu în timp ce conduci, o business woman e o femeie responsabilă – tot vei arăta bine, cu un minim de efort, asta înseamnă consum eficiental resurselor de timp, cel puțin din punctul meu de vedere.

*poză preluată de pe pagina de facebook Aoro.ro by Notino

Ioanaesuper e mai mult decât un blog, e locul unde am ales să mă exprim, învăluind lecții de viață în povești frumoase, despre fashion, frumusețe și stil de viață, e despre mine, dar poate fi la fel de ușor și despre tine, căci din momentul în care ai început să citești, vei vedea că datorită dorinței de a îi inspira pe ceilalți sunt acum aici.

17 comments

Irina
October 31, 2017

Foarte interesant articolul și chiar util.

Ioana
November 3, 2017

Mulțumesc frumos! :*

Raluca Brezniceanu
October 31, 2017

As mai adauga si niste accesorii extravagante potrivite momentului zilei. Pot fi niste cercei, poate o esarfa sau doar o geanta.

Ioana
November 3, 2017

Am vrut să merg pe o abordare minimalistă a acestei idei, de aceea nu am îngreunat ținuta cu accesorii 😀

pandrea Florina
October 31, 2017

aww, cine iti face tie cele mai frumoase poze? kiss kiss 😍😍😍😍

Ioana
November 3, 2017

Cunosc eu o fată mișto, Florina o cheamă <3
Thank you, dear :*

ellafairytale
October 31, 2017

Interesanta tinuta ta, imi place, as purta si eu asa ceva. E important sa avem grija de noi cu produse de calitate si desigur sa ne imbracam asa cum ne place si ne sta bine.

Ioana
November 3, 2017

Și mai important este cum alegem să purtăm aceste lucruri,să știi că atitudinea face diferența
<3

MindCocktail
November 1, 2017

Îmi place cum scrii. Aduci aminte cititoarelor de acel echilibru al calităților femeii, evidențiind totodată cât de important este să dăm atenție felului în care arătăm, chiar dacă o facem și pe fugă (ceea ce mie mi se întâmplă cel mai des 🙂 ).

Ioana
November 3, 2017

Mulțmesc frumos! :* Cred că în ziua de azi tuturor ni se întâmplă să ne pregătim pe fugă, important este să ne folosim inteligent de această resursă atât de limitată: timpul :*

Daniela Oțet
November 1, 2017

Ador machiajul tau!

Ioana
November 3, 2017

Mulțumeeeesc :*

Miss R
November 1, 2017

Imi place mult tinuta aleasa de tine <3 tipologia business women ti se potriveste ca o manusa

Ioana
November 3, 2017

Mulțumesc frumos! Cred că în fiecare dintre noise ascunde o business woman, mie doar mi-a plăcut de a mea și am zis să o scot la iveală :*

Oana D.
November 5, 2017

Despre Aoro am auzit foarte multe lucruri bune si cum vin mai multe sarbatori – la mine in calendar noiembrie este o luna incarcata, cred ca voi cumpara de la ei cateva cadouri.

Ioana
November 5, 2017

Și la mine la fel, e chiar și ziua mea săptămâna aceasta și tot de la ei mi-am luat cadou 😀

Diana
November 8, 2017

Si uite asa strangem idei de cadouri pentru sarbatori 😀

Write your own comment