În zilele e tocmai au trecut m-am lovit foarte des de întrebarea ”Ce să mai faci când nu mai știi ce să mai faci?” , dar cum the show must go on am căutat câteva activități drăguțe și relaxante pe care să le poți face fără să fie nevoie să te desparți de păturica pufoasă și cana preferată de cafea, chiar în comfortul propriului dormitor.
Așa că dacă încă nu ești gata, ia-ți cana de cafea și hai să vedem ce-i de făcut într-o zi ploioasă sau atunci când pur și simplu n-ai chef să ieși din casă!

Netflix & Chill

Bine înțeles că în cap de listă sunt filmele și serialele. Permite-ți un cheat day și adună lângă pat o mulțiiime de gustări nesănătoase: chips-uri, pufuleți, popcorn, dulciuri, suc și ciocolată caldă – nu e nevoie să iei pe toate deodată, nu exagerăm totuși, da? -, fă-ți cont pe netflix dacă încă nu ai unul și pune-te pe căutat printre sutele de filme și seriale, cam cele mai vânate ever. Mie îmi place să văd liniștită câte un serial pe laptop sau să îmi iau fratele mic și să ne uităm amândoi la o animație sau o comedie, conectând contul de Netflix pe smart TV. Credeți-mă, cei 7 sau 8 euro pe care trebuie să-i plătești lunar nu înseamnă nimic comparativ cu ce oferă această aplicație.
 
Shopping Online
Cele mai frumoase dimineți pe care m le amintesc sunt cele în care îmi beam cafeaua fie întrun oraș străin, într-o țară nouă, fie făceam shopping online între 2 mail-uri trimise și ales ținuta pentru ziua respectivă, dar și acelea în care le-am combinat. Îmi amintesc că vara trecută am făcut shopping online de la Fashion Cafe, din Viena 😀
Așadar dacă te-ai plictisit în casă fă un inventar mental al garderobei și vezi cam ce îți lipsește, sau comandă o piesă de care ești conștientă că o vei purta doar un sezon, dar pe care o tânjești atâât de tare, pentru că damn it, viața e așa de scurtă, iar tu o meriți.

Coffee & books
Dar pentru că trebuie să avem grijă și de interior, nu doar de aparențe, după ce ai apăsat ”Trimite comanda” fă-te comodă în pat sau pe fotoliu și deschide o carte care să te captiveze. Fie că ești interesată de dezvoltarea personală, fie că te pasionează romanele polițiste sau poate vrei să aprofundezi un domeniu oarecare, dacă alegi cartea potrivită nici nu vei simți cum zboară timpul. Eu m-am apucat de curând să îl citesc pe Freud, pentru că întotdeauna am fost atrasă de psihanaliză, iar acum mă simt pregătită să îi citesc integral studiile, ca să pot asimila corect informația oferită.
 
Diy & Crafts 
Nu e nevoie să fii cea mai îndemânatică sau cea mai talentată, pinterestul e plin de atât de multe idei încât cu siguranță vei găsi ceva care să ți se potrivească. De exemplu, pentru c n-am găsit nici un calendar lunar printable care să-mi placă, mi-am desenat singură unul, iar mie sincer îmi place ce a ieșit:

De asemenea zilele următoare vreau și să încerc să-mi confecționez un dream catcher, o să vă țin la curent!
Pune-ți cosmeticele și alte cele în ordine

Chiar ieri am făcut asta, împreună cu prietena mea cea mai bună. N-am intenționat, dar ne-am apucat să cotrobăim prin lucruri și până la urmă am ajuns să dăm totul jos și să reorganizăm cutii, sertare, rafturi și suporturi. Este fun din două motive: în primul rând descoperi lucruri de care uitasei sau pe care nu le mai găseai *been there, done that* și în al doilea rând poți tria o grămadă de lucruri care pentru tine au devenit suport de praf, dar de care prietena ta s-ar bucura mult. De exemplu eu am o manie pentru rujuri și le colecționez, dar de la o vreme le-am cam ignorat , așa că astăzi multe dintre ele au plecat către Andra, pentru că sigur vor avea o soartă mai bună la ea.

Ioanaesuper e mai mult decât un blog, e locul unde am ales să mă exprim, învăluind lecții de viață în povești frumoase, despre fashion, frumusețe și stil de viață, e despre mine, dar poate fi la fel de ușor și despre tine, căci din momentul în care ai început să citești, vei vedea că datorită dorinței de a îi inspira pe ceilalți sunt acum aici.

19 comments

Gia Gianina
June 19, 2017

OMG, ma regasesc atat de mult in aproape tot ce ai scris aici :))) Weekendul asta a fost horror, a plouat mai ceva ca in miezul toamnei, cel putin in Bucuresti, asadar ce crezi ca am facut? Netflix & chill (de cand nu am mai avut timp sa ma uit la cateva episoade din unul dintre serialele mele preferate!), plus ceva shopping online (trebuie sa stau departe de el dar nu mereu imi iese :)) ). Cand am terminat episoadele din Suits, am intins mana dupa cartea de pe noptiera si m-am relaxat cu un ceai. God dammit, a fost atat de bine sa fac ceva ce nu am mai facut de atata timp si care imi lipsea!

Ioana Alexe
June 19, 2017

Să știi că e un mod de deconectare foarte mișto câte o zi de-asta ploioasă 😀 Mie îmi place mult de tot ploaia, și deobicei nu mă baricadez în casă, dar zilele astea am simțit nevoia de relax total. Și eu ar trebui să cam stau departe de shoppng-ul online, dar ghici ce? Nici mie nu-mi iese :))

alexacarmen
June 20, 2017

În afară de primul punct, cam toate se regăsesc şi în lista mea. Mai adaugă şi doi copii şi sigur ţi-e plină ziua. Chiar dacă plouă 😉

Stefania
June 20, 2017

Cred ca cel mai mult imi place o carte intr- o zi ploioasa, sa citesc si sa aud cum cad stropii usor pe geam 🙂

Raluca Brezniceanu
June 20, 2017

La mine-i simplu, intr-o zi ploiasa citesc si iar citesc.

Ioana Alexe
June 20, 2017

Și de ce nu te pui cu cei mici la un desen animat? Mie mi se pare o activitate tare drăguță, noi ne distrăm, mâncăm popcorn și petrecem niște timp de calitate împreună 😀

Ioana Alexe
June 20, 2017

Și mie la fel și îmi place să las un geam deschis, să miroasă a ploaie în casă <3

Ioana Alexe
June 20, 2017

Mda, dar dacă stai toată ziua în casă parcă mai cauți și alte activități 😀

Ramona Gheorghe
June 20, 2017

Eu ma pot relaxa in voie, copilul nu prea-mi da voie si daca afara este o vreme urata, trebuie sa gasesc o activitate antrenanta si pentru ea. Colorez, desenez, papusi, etc!!

Cristia
June 21, 2017

Personal, optez cel mai des pentru coffee & books. Poate si putin shopping online totuși :))

Xaara Novack
June 22, 2017

De regula la mine sunt ultimele doua, dar si coffee and books sau coffee and blogging 😀 Frumos articolul!

Ioana Alexe
June 22, 2017

Măcar petreceți timpul împreună 😀

Ioana Alexe
June 22, 2017

Tu oricum ești la fel de nebună după cafea ca și mine, dar n-ai cum să mă minți că nu faci shopping online, că nu te cred. :))

Ioana Alexe
June 22, 2017

N-am trecut coffe & blogging, ca să fie un post dedicat tuturor 😀 Și eu fac asta, să știi, ba chiar sunt mai inspirată când plouă 😀

Stefan Robert
June 24, 2017

Hmmm…în zilele ploioase cel mai mult îmi place să urmăresc pe youtube tutoriale de fotografie , editare și sfaturi sau videoclipuri cu tips&tricks. Uneori mai gust urmăresc și videoclipuri de la booktuberi români.

Ioana Alexe
June 25, 2017

Și eu mă mai uit la tutoriale sau citesc articole cu tips&tricks, dar de obicei despre alte domenii, nu mă pricep prea tare la partea tehnică :))

Apostol Andreea
June 28, 2017

Doamne cât îmi doresc să plouã şi aici unde locuiesc. Ador ploaia, iar aici e aşa de cald că aş vrea să locuiesc într-un congelator (Spania). Când plouă prefer, doar să stau şi să ascult cum cad picăturile şi îmi place să îi simt mirosul, ce mai îmi place totul la ploaie, chiar fulgeră sau tună.

Apostol Andreea
June 28, 2017

Doamne cât îmi doresc să plouã şi aici unde locuiesc. Ador ploaia, iar aici e aşa de cald că aş vrea să locuiesc într-un congelator (Spania). Când plouă prefer, doar să stau şi să ascult cum cad picăturile şi îmi place să îi simt mirosul, ce mai îmi place totul la ploaie, chiar fulgeră sau tună.

Ioana Alexe
June 28, 2017

Așa sunt și eu când plouă! <3
Abia aștept să vizitez și eu Spania, este singura țară din Europa în care nu am fost, alături de Portugalia, dar cred că vara asta îmi fac o vacanță la voi 😀

Write your own comment