A fi lady implică un amalgam de atitudini, de însușiri, de trăsături. O lady trebuie să fie mama, soție, amantă, soră și doamnă în societate. Pudică atunci când este cazul, dezbrăcată de inhibiții și prejudecăți atunci când trebuie, iar ca să fie o lady desăvârșită, trebuie să gândească precum un bărbat, să-și stăpânească teama, să-și controleze furia, să ascundă concluziile intuiției feminine până când nu le va putea dovedi concret și punctual, dar cel mai important, trebuie să facă față tuturor provocărilor de zi cu zi ale societății, de aceea astăzi vorbim despre cunoașterea și degustarea vinurilor. 

Cel mai important este să cunoști cum să ții corect paharul de vin, fiind primul lucru pe care ceilalți îl observă într-o asemenea ocazie. Rațiunea din spatele formei de lalea a acestui pahar este aceea de a favoriza volatilizarea aromelor, iar piciorul lung are scopul de susținere a paharului fără a transfera din căldura corporală lichidului, făcându-l astfel să-și piardă din proprietăți.

În degustare există câțiva pași esențiali:

  1. Admiră culoarea și consistența vinului, în imaginea de mai jos găsești destul de detaliate și de bine reprezentate diversele nuanțe și structuri ale vinului. 
  2. Rotește ușor paharul de vin și încearcă să distingi aromele ce se degajă: sunt florale, fructate?
  3. Gustă-l și spune-ți opinia despre el. Ți-a plăcut? Este un vin echilibrat? Ce îl face special?


Dacă ți-a plăcut acest articol și ți s-a părut util te invit să-mi spui părerea! 

Ioanaesuper e mai mult decât un blog, e locul unde am ales să mă exprim, învăluind lecții de viață în povești frumoase, despre fashion, frumusețe și stil de viață, e despre mine, dar poate fi la fel de ușor și despre tine, căci din momentul în care ai început să citești, vei vedea că datorită dorinței de a îi inspira pe ceilalți sunt acum aici.

2 comments

Georgiana Sabina
May 10, 2016

Vinul , cui sa nu i placa , mi se pare foarte elegant ,acum depinde si ce alegi , pupici :*

Ioana Alexe
May 10, 2016

Așa consider și eu 😀

Write your own comment