RO: Deși nu m-am bucurat decât două zile ( așa spun eu la o zi, o noapte și o dimineață)  de minunata Budapesta am văzut cât de mult ne-a permis timpul fizic să vedem și aproape la propriu am alergat dintr-un capăt în celălalt Pestei, ca să vedem locurile splendide pe care Budapesta voia să ni le arate.
 A, și să vă recomand și o cazare super mișto, exact în centrul vechi al Budapestei, la un preț de periferie în București.
 Așadar astăzi vă iau cu mine în periplul prin capitala Ungariei. Un oraș frumos, un oraș curat, un oraș plin de viață, care noaptea se aprinde, arde și ziua renaște dincenușă.
Mergeți? 
EN: Even though I only enjoyed 2 days ( this is how I say a day, a night and next morning) of the amaizing Budapest, we saw as much as the time allowed us and we almost literally ran across and arround the city, to see what Budapest wants to show us. 
Oh, and in the end I will give you an accommodation tip in the Historical Center of the city. 
So, today we`re walking through the capital of Hungary, the city that told the sleep ‘NO’ .
Are you coming with me?

RO: În primul rând treeebuie să traversați Podul cu Lanțuri. Unește cele două părți despărțite de Dunăre ale orașului încă din 1849, iar priveliștea este absolut superbă, practic vi se deschide o panoramă minunată asupra Pestei (în care am stat eu). începe din Piața Szechenyi, de lângă Palatul Gresham și Academia de Științe a Ungariei, sfârșind la poalele Castelului din Buda, în Piața Adam Clarck. Dacă aveți norocul să treacă un vapor pe sub voi, când sunteți pe mijlocul podului și nu aveți rău de înălțime, astfel încât să puteți privi în jos, senzația este foarte tare. Ai impresia că înaintezi cu podul.
EN: You really haaaaavee to cross the Chain Bridge. It is linking the two sides of the Danube-crossed city since 1849, and the view is spectacular. You actually see an amaizing panorama over Pesta. The bridge starts in Szechenyi Square, near the Gresham Palace and the Science Academy f Hungary, ending at the Buda Castle, in Adam Clark Square. If you are lucky enough to catch a ship passing by while you are on the bridge, the sensation is amaizing.
RO: Pentru că Pesta este supra-numit ”orașul de jos”, fiind situat pe malul lin al Dunării, a fost instalată o roată, al cărei nume nu am reușit să îl găsesc nici după un research îndelungat, dar care este foarte mișto. Oferă o panoramă superbă a centrului istoric și a tuturor stăduțelor prin care te poți pierde liniștit, fie că vrei, fiie că nu. M-am dat singură, pentru că aparent tuturor le era frică, dar e un prilej bun pentru un moment romantic sau pentru poze funny cu prietenii. Din câte îmi amintesc, pentru o plimbare cu roata am dat 10 euro, dar merită. Dacă nu vă dați singuri…

EN: As Pesta is surnamed ‘the lower town’ , being situated on the soft edge of the river, here was placed a big wheel, like the London Eye, which is absolutely fabulous. You can see the whole Old City from here and all the small streets where you can get lost easily. I went alone, as everybody was scared of heights, but it ia a great place for funny pictures with friends or for a romantic moment. I spent like 10 euros, but it was worth it!
  

RO: După plimbarea cu roata, ne-am îndepărtat putin de centrul istoric și am pornit de-a lungul Dunării de la Podul cu Lanțuri spre Podul Alb, iar la întoarcere am venit pe lângă Palatul Parlamentului, iar drumul ne-a fost preserat de multe galerii ca cea pe care o vedeți în pozele de mai jos. Cu toate că este un concept foarte tare, galeriile acestea sunt adăpostul multor oameni ai străzii, ceea ce este mai puțin plăcut.
EN: Afther the weel, we left the old city and walked along the Danube shore from the Chain Bridge to the White Bridge, and at the returne we walked near the Palace of Parliament. There were galleries all over  and it is a really nice concept, excepting the homeless men sleeping there.
RO: Tramvaiul Nr. 2 are linia exact pe malul Dunării. Ce m-a impresionat cu adevărat a fost multitudinea de restaurante plutitoare pe care le-am văzut și mi-am prmis că următoarea excursie în Budapesta va fi una în special culinară și cu siguranță mult mai liniștită ca aceasta. Vreau să încerc toate aceste restaurante și mâncărurile specifice/tradiționale, dar și să vizitez și Palatul Regal, Biserica Mathias și Bastionul Pescarilor, pe care le-am ratat de data aceasta.
EN: The number 2 tram is exactely on the Danube`s shore. What I really liked was the multitude of floating restaurants and I made a promise to myself that my next trip here will be a culinary ne, to taste all the specific food. I also want to visit the Royal Palace, Mathias Church and especially the Fishermen`s Bastion.

RO: Dacă tot v-am spus atâtea despre Centrul Istoric, vă las cu câteva poze din acea zonă:
EN: Let me show you some pictures from the Old City:

Piața Erzsebet
Erzsebet Square
Parcul cu roata. Eu nu găsesc nicăieri informații despre cum se cheamă locul ăsta, știți voi cumva? 
The Wheel park, I couldn`t find how it`s called
 Budapesta noaptea
Budapest at night
RO: Apartamentul în care am stat se numește Danube Bridge Apartment House, iar noi am plătit 4 persoane, 30 de euro pe noapte pentru un apartament. Spațiul este într-adevăr mic, dar e bine mobilat și curat. Oricum, cine merge în Budapesta ca să stea în cameră?

Budapesta este dovada vie că dacă vrei se poate. Deși noaptea sunt sute de tineri pe fiecare spațiu verde, a doua zi dimineață nu e nici o urmă că cineva a stat acolo, nu sunt resturi, nu sunt gunoaie. În centrul vechi nu există nici o clădire în paragină, nici o clădire prost renovată sau construită fără să se țină cont de urbanistică și de aspectul general al zonei. Am văzut o singură clădire modernă, impunătoare, din aluminiu și sticlă, chiar cea în care am parcat, dar care era perfect așezată, în armonie cu cele vechi din jurul ei.

EN: The appartament in which we slept is called Danube Bridge Apartment House, and we(4 persons) payed 30 euros a night for an apartment. It is small, but it is well furnished Even though – Who goes to Budapest to sleep?

Ioanaesuper e mai mult decât un blog, e locul unde am ales să mă exprim, învăluind lecții de viață în povești frumoase, despre fashion, frumusețe și stil de viață, e despre mine, dar poate fi la fel de ușor și despre tine, căci din momentul în care ai început să citești, vei vedea că datorită dorinței de a îi inspira pe ceilalți sunt acum aici.

12 comments

Petcu Daniela
September 21, 2015

Foarte frumos! Si eu imi doresc sa calatoresc mult pe viitor!Insa eu sunt mai mult curioasa de tarile Asiatice cum ti-am mai spus!Si acolo cred ca voi ajunge cam greu dar si cand ajung nu voi uita niciodata.

AnytaGyo
September 22, 2015

Si eu ajung acolo sambata! Abia astept! Ultima data am fost in ianuaria…dar am stat doar de dimineata pana seara; acum in schimb mergem pe doua zile (de dimineata, pana urmatoarea zi seara= la mine asta inseamna 2 zile :))))))) ). Ador Budapesta chiar daca urasc aglomeratia. Pupici !!! :* Super fotografiile tale like always 🙂

Ioana Alexe
September 22, 2015

Eu visez să ajung în America,atât USA, cât și America Latină 😀

Ioana Alexe
September 22, 2015

Merci frumos! :* Tu ai noroc că stai aproape, te poți duce mai des ca mine :))

andra kat
September 23, 2015

wow, cat de frumos e orasul!!
30 de euro? cat de ieftin, super <3

Ioana Alexe
September 23, 2015

Da, am găsit-o pe site-ul booking.com 😀 și mare ne-a fost și nouă mirarea 😀

Gutu Bianca Lucia
September 24, 2015

ai vizitat totusi ceva, eu anul acesta am fost de peste 10 ori si se pare ca voi sta 2 saptamani acolo sper ca voi apuca si eu sa vizitez si eu cate ceva nu ca pana acuma pe repede si inainte

Ioana Alexe
September 24, 2015

OMG, mergi la Bastionul Pescarilor, e foaaaarte fain, îmi pare atât de rău că nu mi-a ajuns timpul 🙁
Aș vrea și eu să stau 2 săptămâni la Budapesta 😀

Kleo
September 24, 2015

foarte frumos 🙂 reusite pozele

Ioana Alexe
September 24, 2015

Mulțumesc 😀 :*

Maya
September 27, 2015

Frumoase poze, Budapesta este si pe lista mea de vizitat <3

Ioana Alexe
September 28, 2015

Trebuie să o vezi 😀 E superbă

Write your own comment