Pentru că vreau să-mi iau în serios „munca” de artist, de curând am început să achiziționez produse profesionale, special destinate astestei îndeletniciri. Pentru că fiecare dintre noi este unică și poartă propria nuanță a tenului o paletă de corectoare este o unealtă indispensabilă, atunci când chiar ne dorim ca fata să plece mulțumită de pe scaunul de machiaj.
Cea pe care eu vreau să v-o prezint astăzi este o paletă de 15 corectoare achiziționată de pe siteul ProduseCosmetice :
Ce îmi place este că pe lângă nuanțele potrivite fiecărei culori a tenului, această paletă ascunde sub capac și 4 nuanțe care la prima vedere par nepotrivite într-o astfel de paletă, dar ele sunt destinate acoperirii și compensării unui defect. 
Verdele ne ajută să acoperim petele roșii cauzate de coșuri sau de alte probleme ale tenului, corectorul roz ajută la neutralizarea cearcănelor purpurii sau verzi, iar cel galben la camuflarea celor albastre sau gri, iar în colțul din stânga sus regăsim un iluminator cremă, dar a cărui textură este ușor diferită de a corectoarelor, fiind mai densă și care nu prea este pe placul meu.
În schimb, corectoarele îmi plac foarte, foarte tare. Textura este foarte, foarte ok, este cremoasă, nici prea densă, nici prea lichidă, iar puterea de acoperire este medie spre mare aș zice eu, cu posibilitatea de a mai adăuga produs, dar cu foarte mare grijă, căci altfel tenul devine încărcat. 
Se aplică foarte frumos atât cu degetele, cât și cu pensula . Eu prefer să îl aplic pe față cu degetele, ca să se transfere căldură și să devină mai maleabile, iar apoi să le setez cu o pensulă plată, pentru o acoperire mai bună și o fizare de durată.
Mie mi se potrivește nuanța din mijlocul paletei, de pe a 3a coloană și al doilea rând, dar am folosit și nuanțele închise pentru contouring, cât și alte nuanțe pe clientele mele.
Consider această paletă o investiție foarte utilă, mai ales că are un preț foarte convenabil. O găsiți aici .
Și am făcut și câteva swatch-uri, ca să vedeți cum se comportă corectoarele pe piele:
De jos în sus: două dintre corectoarele colorate de care am vorbit, apoi o nuanță deschisă de corector, după care urmează nuanța mea (pe încheietură pielea este mai deschisă decât pe față) și una dintre nuanțele cele mai închise. Doar le-am aplicat cu degetele, fără să le întind.

Ioanaesuper e mai mult decât un blog, e locul unde am ales să mă exprim, învăluind lecții de viață în povești frumoase, despre fashion, frumusețe și stil de viață, e despre mine, dar poate fi la fel de ușor și despre tine, căci din momentul în care ai început să citești, vei vedea că datorită dorinței de a îi inspira pe ceilalți sunt acum aici.

20 comments

maRyya
August 5, 2014

vreau si eu paleta asta <3

Cristina Purușniuc
August 5, 2014

Nici nu stii de cand am paleta asta pe wishlist. Arata foarte bineee!

Ioana Alexe
August 5, 2014

Păi ce mai aștepți? O.o Acum au și reducereee :X :*

B-Andreia Daniela
August 5, 2014

Nu prea stiu eu la ce se folosesc toate culorile ,insa arata tare bine si mi-ar place si mie oo astfel de paleta ,As invata eu pana la urma ce si cum e cu ea 😀

Irina
August 6, 2014

O am si eu.
Pure LOVE!

Ioana Alexe
August 6, 2014

Chiar că! 😀 :*

Ioana Alexe
August 6, 2014

Tot încercând și încercând o să capeți experiență și siguranță :*

Ioana Alexe
August 6, 2014

Profită cât are reducere pe site :*

Maria Dumitrescu
August 6, 2014

Awesome palette!

Ioana Alexe
August 8, 2014

:*

Ganta Anamaria
August 12, 2014

Eu am avut una si nu mia prea placut 🙁 pup

Ioana Alexe
August 12, 2014

Mie îmi place aceasta. Poate depinde de lot :*

Gabriela
August 13, 2014

sa inteleg ca fiecare culoare acopera o anumita imperfectiune. Eu de exemplu nu prea stiu chestii astea cu acoperirea… adevarul este ca nu prea am avut nevoie. Ma poti ajuta cu cateva informatii (eventual link-uri cu explicatii) legate de cum se folosesc aceste culori si ce acopera? Multumesc! Te pup!

Ioana Alexe
August 13, 2014

Culorile se folosesc așa : – pentru cosuri, vene sparte, roseata in general => VERDE
– pentru tonuri de galben, tenuri pamantii sau vanatai galbui => ROZ
– pentru tonuri de albastru sub ochi sau vanatai albastrui => GALBEN
– pentru decolorare (pistrui sau pete maronii) => BEJ/NUDE (nuanța pielii tale)
După cum poți observa, folosim corectorul de culoare opusă defectului pe cercul cromatic(roșu/verde, albastru/galben) , iar nuanțele de bej sunt destinate diferitelor nuanțe de ten, dar cele închise pot fi folosite și pe post de conturing :* Sper că te-am lămurit cât de cât. :*

Diana Catanoaia
August 18, 2014

Superbe nuantele nude, dar si pastelurile soft <3

Ioana Alexe
August 18, 2014

Sunt tare utile ce-i drept. :*

Elena Racovita
August 19, 2014

intotdeauna sfaturile legate de un machiaj reusit sant utile

Ioana Alexe
August 20, 2014

Urmează să fac un tutorial de conturare a feței :*

Ana-Maria Gurgu
September 1, 2014

Uof de cand imi doresc si eu paletuta aceasta, trebuie sa strang neaparat banuti pentru ea <3

Ioana Alexe
September 1, 2014

O recomand dacă ai ce face cu toate nuanțele. Eu o folosesc și pe cliente și la contouring, deci îmi este foarte utilă :*

Write your own comment