Mi-e rușine să mă gândesc ce ușor capitulăm în fața idealurilor ăstora de frumusețe care se schimbă de la săptămână la săptămână și devin din ce în ce mai absurde și mai „stricte” . 
Ca să fii frumoasă nu trebuie să fii 90-60-90 , nu trebuie să fii anorexică , nu trebuie să ai o culoare stacojie , sau buze cât 1/4 din față , pentru că așa au toate fetele astea care apar pe la TV . În viața fiecărui om există un moment când ajunge să se convingă că imitația înseamnă sinucidere și că pentru a fii om trebuie să fi un nonconformist . Să te ridici împotriva normelor și să lupți pentru tine , pentru ce ești și pentru ce vrei să fii . 
Haideți să facem cunoștință ! Eu sunt Ioana, am 16 ani , 1,70 m și 53 de kg . Ca orice adolescent am probleme specifice ale tenului , am făcut puțină burtică de când mi-a fost lene să mai fac exerciții, genunchii și coatele îmi sunt pline de cicatrici , iar nasul meu are o mică cocoașă , dar asta nu mă împiedică să fiu fericită, căci știu că am și puncte tari , cum ar fii ochii , părul ,buzele, faptul că am un corp bine proporționat și toate astea mă fac să am încredere în mine.

(no make-up, no-edit)
Trebuie să învățăm să fim cele mai bune prietene ale noastre , căci altfel putem cădea în capcana de a ne fi cei mai aprigi critici , iar când asta se întâmplă încrederea în sine dispare . 
În orice moment aș prefera o fată îmbrăcată în blugi , teneși și tricou , nemachiată, cu părul strâns într-o coadă de cal , care zâmbește , se joacă cu cățelușii de pe stradă , aleargă și țopăie uneia care pentru o simplă plimbare prin oraș se chinuie pe platforme de 10 cm , într-o fustă care abia o lasă să se miște și un corset strâmt , machiată frumos și aranjată , dar a cărei față nu exprimă nimic , care are grijă la fiecare pas să nu calce greșit , pe care o picătură de apă o sperie , care are grijă la orice mișcare să nu se spargă . 
Nu știu și nu pot să definesc încrederea sau frumusețea , dar știu că încrederea include frumusețea, pe când invers nu . De câte ori o fată cu trăsături perfecte nu pierde teren în fața alteia , care deși nu posedă aceleași calități știe cum să și le pună în valoare, pentru că are încredere în ea. 

Ioanaesuper e mai mult decât un blog, e locul unde am ales să mă exprim, învăluind lecții de viață în povești frumoase, despre fashion, frumusețe și stil de viață, e despre mine, dar poate fi la fel de ușor și despre tine, căci din momentul în care ai început să citești, vei vedea că datorită dorinței de a îi inspira pe ceilalți sunt acum aici.

22 comments

Kleo
October 5, 2013

dragut 🙂

Ioana Alexe
October 5, 2013

Mulțu ! :* Și postarea ta e super :*

maRyya
October 5, 2013

e adevarat ce spui 🙂 frumos articol!

Alisa
October 5, 2013

Mare dreptate ai in tot ce spui ! 😀

Ancutza1993
October 5, 2013

Foarte adevarat ce ai scris in articol 🙂 Mie imi place sa fiu un pic din ambele, majoritatea timpului sunt nemachiata fara tocuri, dar sunt momente in care ma si aranjez mai mult

Raluca Alina Vintilescu
October 5, 2013

haha :)) eu in ultima saptamana am fost imbracata numai in haine "de scandal", plina de vopsea lavabila. increderea in mine a fost foarte sus, mai ales cand am terminat de zugravit si am vazut rezultatul :))

Maria Dumitrescu
October 5, 2013

frumos scris 🙂

Emma Coman
October 5, 2013

bine punctat 🙂

B-Andreia Daniela
October 5, 2013

frumos scris , imi place

Enchanted Ana
October 5, 2013

Foarte bine punctat!Ar trebui sa stim sa ne apreciem mai mult pe noi, si sa nu mai punem accentul pe ceea ce vor sa vada cei din jur.SUnt sigura ca am fi mai fericiti noi ca indivizi daca ne-am da o sansa sa fim noi insine si nu sa ne incadram intr-un tipar impus de societate…

Ioana Alexe
October 7, 2013

Mulțumesc! :*

Ioana Alexe
October 7, 2013

Merci , apreciez! :*

Ioana Alexe
October 7, 2013

Nu pot să fiu ipocrită și să spun că nu îmi place o fată aranjată , nu îmi place o fată aranjată care nu știe să-și poarte nenorocitul ăla de machiaj :)) Degeaba te machiază și îmbracă cei mai tari designeri, dacă tu nu faci cinste chetiilor pe care le porți . Mulțumesc! :*

Ioana Alexe
October 7, 2013

:)) He, he , păi normal că îți crește self-esteemul când vezi că ce ai făcut tu cu mâinile tale e suuuper! :*

Ioana Alexe
October 7, 2013

Merci! Am încercat să scriu din inimă și să spun tot ce aveam de spus .

Ioana Alexe
October 7, 2013

Merci! :*

Ioana Alexe
October 7, 2013

Mulțumesc! :* Mă bucur că îți place! :*

Ioana Alexe
October 7, 2013

Vaaai, vaaai , ai reușit să cuprinzi articolul meu în câteva rânduri. Poate e puțin solipsist să ne punem pe noi în centrul universului , dar altfel nu putem să trăim . 😀

Ioana Alexe
October 7, 2013

Mulțumesc, Andreea! :*

CristinaB
May 2, 2014

Foarte bine punctat ! Sunt de aceiasi parere cu tine ! Pupici ! :*

Ioana Alexe
May 3, 2014

Pupici ! :*

Gabriela Catalina
February 23, 2016

Ce frumoooooooooooooooooooooooooos!!!
Exact asa e..
Ps. si eu iubesc animalele de mor.. si le si salvez pe langa, multumesc Lui Dumnezeu!
Pupici!

Write your own comment